Cele mai frecvente 10 mituri despre cum să îți îngrijești părul

Odată cu creșterea intensă a rețelelor de socializare, au apărut multe „școli” despre cum ar trebui să ne îngrijim pielea, corpul sau părul pentru a ne bucura de un aspect impecabil. Din nefericire, acest lucru a adus cu sine o avalanșă de sfaturi discutabile care, în loc să ne ajute, ne pot afecta semnificativ aspectul. În acest articol, am adunat cele mai frecvente 10 mituri despre îngrijirea părului de pe internet. Ce măsuri putem lua pe cont propriu și ce este mai bine să nu încercăm?

1 – Tăierea vârfurilor face ca părul să crească mai repede.

Din păcate, acest lucru nu este adevărat. Acest mit există de mult timp și, contrar a ceea ce crezi, multe persoane îl cred. Da, tăierea vârfurilor deteriorate îți va face părul să arate mai sănătos, dar nu face nimic pentru a accelera creșterea părului.

2 – Șamponul cu detergenți este absolut nociv.

De ce nu suntem de acord? Da, utilizarea șampoanelor care curăță intens poate avea consecințe în ceea ce privește un scalp uscat, mai ales dacă sunt folosite prea des. Cu toate acestea, multe persoane, în încercarea de a evita produsele cu detergenți în ingredientele lor, merg la extreme și aleg doar șampoane blânde, pe bază de plante. Adevărul este că atât părul, cât și scalpul nostru au nevoie de o curățare regulată și mai intensă a excesului de sebum, sebum sau a stratului de substanțe format de produsele de zi cu zi. Folosirea doar a produselor cosmetice blânde, fără detergenți sau substanțe ionice, poate provoca numeroase efecte secundare, cum ar fi mătreața, mâncărimile, creșterea producției de sebum sau chiar căderea excesivă a părului.

3 – Pentru a reduce, părul gras, trebuie redusă spălarea părului.

Fals din nou. Producția excesivă de sebum duce la un păr mai gras. Dacă am observat un astfel de fenomen în părul nostru, probabil că am uscat sau iritat excesiv scalpul și, prin urmare – foliculii de păr. Cu toate acestea, prelungirea deliberată a timpului dintre șamponarea părului nu va preveni problema. Poate provoca în plus alte daune – stratul sebaceu gros poate înfundă ieșirea foliculilor și poate provoca inflamații. Îngrijirea necorespunzătoare a părului gras duce, de asemenea, la o creștere excesivă a drojdiilor, organisme care alcătuiesc microbiomul natural al scalpului nostru. Drojdia se hrănește cu acizii grași prezenți în sebumul produs, iar creșterea intervalului de la ultimul șampon poate duce la creșterea excesivă a drojdiei. Ca urmare, starea părului nostru se poate deteriora. Așadar, ce este de făcut? Dacă problema de grăsime nu este severă, merită să vă procurați un produs profesional pentru a vă curăța scalpul. Cu toate acestea, trebuie să țineți cont de faptul că, inițial, scalpul dumneavoastră se poate simți mai rău în loc să se simtă mai bine – acest lucru este complet normal. În cazul în care starea pielii noastre nu se îmbunătățește după o perioadă de timp, este important să contactați un specialist pentru a lua măsuri suplimentare.

4 – Părul se obișnuiește cu produsele cosmetice și nu mai reacționează la ele.

Îngrijirea corectă a scalpului, care produce în plus rezultatele dorite, nu-și va pierde „valabilitatea” chiar dacă folosim aceleași produse cosmetice pentru o perioadă mai lungă de timp. Bineînțeles, nu ne referim la produsele medicamentoase care au fost introduse pentru a remedia o afecțiune – astfel de tratamente sunt folosite pentru perioada specifică de timp necesară pentru vindecarea completă. Cu toate acestea, nu are rost să ne schimbăm produsele de îngrijire zilnică a părului, dacă acestea răspund nevoilor părului nostru, de teamă că eficiența lor va scădea în timp. Sigur, nevoile scalpului se pot schimba din diverse motive, dar acest lucru nu are nimic de-a face cu faptul că devine brusc rezistent la un anumit produs cosmetic.

5 – Uscarea părului îți distruge structura acestuia.

Aceasta este o presupunere care trebuie privită în două moduri. Pe de o parte – bineînțeles, uscarea frecventă cu aer cald poate afecta semnificativ starea părului și slăbește cuticula firului de păr. Cu toate acestea, cu tehnologia și produsele disponibile astăzi pe piață, este din ce în ce mai greu să vă faceți rău atunci când folosiți un uscător de păr. Nu numai că marea majoritate a acestora dispun de moduri de uscare cu aer rece sau vin cu funcții suplimentare, cum ar fi ionizarea. În plus, putem găsi în farmacii produse special concepute pentru a proteja părul de coafarea cu instrumente fierbinți. Așadar, nu uitați că uscarea părului folosind, de exemplu, aer rece este o idee mult mai bună decât să mergeți la culcare cu părul ud, ceea ce poate favoriza dezvoltarea bacteriilor.

6 – Vârfurile despicate pot fi reparate.

Din păcate – nu se poate. În ciuda faptului că este ușor să găsești produse care se presupune că remediază această problemă, este pur și simplu imposibil ca părul despicat să fuzioneze datorită produselor cosmetice. Singura soluție este de a tunde vârfurile deteriorate și de a avea grijă ca acestea să nu se despice din nou.

7 – Vopsirea strică părul.

O altă problemă care ridică numeroase întrebări. Un lucru trebuie subliniat – colorarea nu mai arată la fel acum ca acum douăzeci de ani. Atât produsele pentru colorare, cât și metoda de aplicare în sine s-au schimbat considerabil, iar colorarea făcută de un profesionist poate avea chiar un efect hrănitor asupra părului nostru. Un coafor care este bine versat în materie de colorare ne va ajuta să determinăm nevoile părului nostru și să alegem produsele potrivite. Pe lângă vopseaua în sine, în timpul unui astfel de tratament se aplică adesea produse de îngrijire și de condiționare a părului.

8 – Părul lung are nevoie de mai mult șampon.

Acesta este un mit care este foarte ușor de explicat. Șamponul este un produs de curățare a scalpului și nu trebuie să încercăm să acoperim cu el întreaga suprafață a părului nostru. Acest lucru nu înseamnă că părul nostru va rămâne nespălat. Atunci când clătim șamponul, acesta se scurge pe lungimea părului și acest lucru este suficient pentru a-l curăța. Excesul de șampon este pur și simplu o spumă inutilă, care poate provoca uscăciunea sau iritarea scalpului în locul unei spălări mai temeinice.

9 – Siliconele deteriorează părul.

Siliconele dintr-o formulă cosmetică pot ridica multe întrebări pentru consumatorul care caută produsul potrivit. Care este adevărul? Siliconele nu deteriorează părul, dimpotrivă! Datorită proprietăților lor chimice, acestea se leagă de suprafața părului și formează un strat protector. În plus, silicoanele sunt foarte utile pentru părul care are nevoie de refacere, tocmai datorită proprietății lor de a crea o peliculă pe suprafața părului. Aceasta contribuie la efectul de păr neted și strălucitor, fără a fi prea greu. În plus, majoritatea tipurilor de silicoane disponibile în produsele pentru păr sunt ușor de spălat, iar unele se volatilizează singure după câteva ore.

10 – Părul grizonat, odată smuls, nu mai crește la loc.

Un fir de păr gri este tot un fir de păr. Bineînțeles că va crește la loc după un timp. Mai mult, va fi tot gri, deoarece celulele care produc pigmentul sunt responsabile pentru culoarea părului. Pierderea capacității de a produce colorant este ireversibilă și un astfel de folicul nu va mai produce păr colorat. Vă recomandăm cu tărie să nu vă faceți griji cu privire la găsirea părului cărunt și să nu vă smulgeți părul din cap din această cauză.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top